24 Temmuz 2009 Cuma

SARDUNYA

Başlangıcı sardunya ile yapalım. Benim gibi acemi çiçek yetiştiricilerini bile hiç üzmeyen, bakımı, çoğaltması çok kolay bir çiçek. Güneşe dayanıklı, susuzluğa dayanıklı, soğuğa dayanıklı. Bir dalını kırıp saksısının dibine batırdığınızda çabucak kökleniyor. Suda bekleterek köklendirme serin zamanlarda yapılabilir ama sıcak günlerde çürümeye sebep olduğu için pek tercih edilmiyor.

Diğer çiçeklere musallat olan böcek ve sinekler sardunyaları pek etkilemiyor. Bazen fazla sulamaya yada aşırı sıcağa bağlı yaprak sararmaları oluyor. Sararan yaprakları hemen koparmak lazım. Ayrıca solan çiçeklerini de hemen koparınca yeni tomurcuklanma artıyor.

Geçen yıl kış pek sert geçmediği için kuytu bir balkonda donmadan kışı geçirdiler. Ama ısının eksi derecelere düştüğü yerlerde içeri almak lazım.



Geçen sonbahar aldığım tohumlardan ektiğim beyaz ve pembe sardunyalar. Ektikten 6 ay sonra çiçeklenmeye başladılar.



En sevdiğim bordo ve beyaz sardunyalarım.





4 yorum:

  1. çok güzel görünüyolar.(özellikle beyaz olanlar)
    emeğine sağlık...
    mehtap

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz Şaziye Hanım. İsmim Nurten. Geri döndüğünüzü görünce çok çok sevindim. İnşallah güzel tariflerinizden hala yararlandığımız yemek güncenizi de güncellersiniz.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mehtap, teşekkürler.

    Sevgili Nurten, hoşbulduk:)

    YanıtlaSil
  4. benim sardunyam pempe açıyor ama yaprakları neden kuruyor acaba

    YanıtlaSil